FAQ

Wat kost een muurschildering? en andere veel gestelde vragen over muurschilderingen

Zit uw antwoord er niet tussen? Stel dan uw vraag via het contactformulier.

Mijn muur heeft een structuur, heeft u nog een leuk alternatief voor een muurschildering?
Jazeker! Als uw muur voorzien is van een structuur, maar u wilt tóch een originele en leuke decoratie, dan kan ik alle afbeeldingen uit het portfolio ook op doek voor u schilderen. Bijvoorbeeld een leuk geboorteschilderij of landschap op doek:

Kleine schilderijen (bijvoorbeeld geboorteschilderijtjes)

Kleine schilderijen maak ik op bestelling naar uw wensen. Het duurt ongeveer 2 weken om een schilderij op bestelling te maken. Ik stuur u een foto als het af is, zodat u kunt zien hoe het geworden is. Mochten er dan nog kleine aanpassingen of toevoegingen gewenst zijn dan kan dat. Daarna stuur ik het schilderij goed verpakt aan u op. De verzendkosten via PostNL zijn voor uw rekening, meestal komt dit neer op € 10,- incl. verpakking en verzending met track & trace. U kunt het schilderij ook zelf ophalen in Ede. Prijzen van kleine schilderijen op doek (inclusief doek, materiaal en btw): 20x20 /20x30 cm: € 125,- 30x30 / 30x40 cm: € 140,- 40x40 / 40x50 / 30x50 cm: € 155,- 50x50 / 40x60 / 50x60 cm: € 170,- 60x60 / 60x70 / 50x70 cm: € 190,- 70x70 / 70x80 / 60x80  cm: € 215,- 80x80 / 70x90 cm: € 240,- 90x90 / 80x100 cm : € 265,- 100x100 / 100x120 cm: € 280,- De grootst mogelijke maat voor een schilderij op doek is ongeveer 1.40 m breed. Als u toch een grotere maat wilt, dan raad ik u aan om de schildering door mij op panelen te laten maken.

Grote panelen (bijvoorbeeld decorstukken)

Ik kan ook veel grotere schilderingen maken op doek of houten panelen. U zorgt dan wel zelf voor de panelen én voor het vervoer. U kunt de panelen bij mij af (laten) leveren en ook weer ophalen als ze klaar zijn. Indien de panelen van hout gemaakt zijn, zal ik ze voorbehandelen met een primer en/of grondverf. De kosten hiervan komen bovenop de normale kosten van de muurschildering. U kunt dit ook zelf doen. Als het linnen doeken betreft dan dient dit reeds geprepareerd linnen te zijn (dwz reeds voorzien van witte gesso onderlaag). Meer informatie over het laten maken van een muurschildering op panelen vindt u hier.
Kunt u komen schilderen tijdens een verbouwing?

In het geval u bezig bent met een verbouwing in uw huis of bedrijfspand, is het goed om het volgende te weten;

Voor het kunnen maken van een mooie muurschildering is in ieder geval nodig: -        Stomend warm en koud water en een werkende afvoer -        Elektriciteit en werkend stopcontact op de kamer -        Verwarming op de kamer (cv dan wel kacheltje) -        Kamer moet stofvrij zijn -        GEEN andere werklui op dezelfde kamer als de muurschildering Verder is het voor het beste resultaat wel heel prettig als er niet de hele dag geluidsoverlast is. Het maken van een muurschildering vergt de nodigde concentratie en een drilboor, schuurmachine of bouwradio op maximale stand is niet het meest ideale gezelschap daarvoor.   Indien u denkt, dat een of meerdere van deze factoren misschien niet haalbaar zijn op de dag dat ik kom schilderen, of uw verbouwing dreigt uit te lopen, dan zou ik u vriendelijk willen vragen onze afspraak later in te plannen. Dit komt het eindresultaat absoluut ten goede en daar gaat het mij om!
Is mijn muur geschikt voor een muurschildering?

Ik schilder alleen binnen, niet buiten

STRUCTUUR van de muur: Gladde muren die geverfd zijn met gewone witte muurverf zijn het beste geschikt voor een muurschildering. Glad stucwerk is optimaal, maar glad (structuurloos!) renovliesbehang waar overheen gesausd is met muurverf kan ook prima. Muren met een structuur, zoals spachtelputz, spackspuitwerk, structuurverf (granol) en behang met een 'werkje' er in zoals een wafeltjes structuur of ribbeltjes/bobbeltjes zijn over het algemeen niet geschikt voor een muurschildering omdat het door de bobbels nauwelijks mogelijk is om genoeg detail in de afbeelding te krijgen. Kleine figuurtjes of teksten komen dan niet mooi uit. Daarom maak ik GEEN muurschilderingen op structuur muren. KLEUR van de muur: WIT: Stralend wit, gewoon wit (RAL 9001) of gebroken wit (RAL9010) zijn optimaal. ZACHTE KLEUR: Een ondergrond met een héél lichte tint zoals zachte zandkleur, zachtgeel of heel flets blauw is ook geen probleem en kan zelfs erg leuk staan. FELLE kleuren: vrolijke kleuren zoals mintgroen, zuurstokroze of babyblauw zijn eventueel ook nog een mogelijkheid, maar afhankelijk van de kleur en van uw wensen reken ik hiervoor een kleine meerprijs omdat het meer tijd en materiaal kost om hier mooi dekkend overheen te kunnen schilderen. Het resultaat is zeker de moeite waard. DONKERE kleuren echter zoals bijvoorbeeld rood, antraciet, donkergroen of donkerbruin zijn niet geschikt, daarom besluit ik in sommige gevallen om de opdracht niet aan te nemen. SCHUINE MUREN (hellend vlak) en PLAFONDS: Ik schilder helaas niet op voorover hellende muren of op plafonds. HOOGTE van de muur: Ik schilder niet hoger dan 2.80m (iets hoger dan normale kamerhoogte) i.v.m. werkrisico's. Eventuele uitzondering zou zijn als u zelf zorg draagt voor het laten plaatsen én opbouwen/afbreken van een professionele rolsteiger. BEREIKBAARHEID van de muur: Op moeilijk bereikbare plekken zoals bijvoorbeeld trappenhuizen kan ik mijn ladder niet veilig genoeg plaatsen. Om die reden schilder ik daarom niet op plekken waar ik niet vlak kan staan. VERFSOORT van de ondergrond: U kunt de muur voorsauzen met gewone matte muurverf of latex op waterbasis, waarbij het merk niet uitmaakt. Indien u kiest voor afwasbare, iets meer glanzende verf op waterbasis is dit ook geen probleem, maar weet ik dit graag van tevoren. Het verdient aanbeveling om een beetje van uw ondergrondkleur te bewaren, dit kan ik dan gebruiken om kleine correcties mee te doen indien nodig! Verf op terpentinebasis is géén geschikte ondergrond voor een muurschildering.  
Wat kost een muurschildering?
Ik hanteer geen vaste prijs van een muurschildering per m² en ook geen uurtarief. Omdat het maken van een originele muurschildering maatwerk is, hangt de prijsbepaling altijd af van verschillende factoren zoals de complexiteit van het onderwerp, de ondergrond en de benodigde tijd en materiaal. U kunt vrijblijvend een offerte opvragen via het contactformulier. Op deze website vindt u echter wel voldoende fotovoorbeelden per categorie met daarbij de prijzen! Deze zijn een goede richtlijn voor een prijsindicatie. De voorrijkosten zijn standaard € 39,50 per dag door heel Nederland. Indien er bij u sprake is van betaald parkeren, dan verzoek ik u om mij deze kosten te vergoeden. Hetzelfde geldt voor tolgeld indien van toepassing (bijvoorbeeld Zeeland). Ga naar prijzen voor meer info en fotovoorbeelden of vraag vrijblijvend uw offerte aan!
Hoe lang duurt het maken van een muurschildering?
Gemiddeld duurt het maken van een kleine tot middelgrote muurschildering een dagdeel of hele dag. Een volledige muur met beeldvullende muurschildering kan meerdere dagen in beslag nemen. Met uitzondering van blacklight muurschilderingen, maak ik een muurschildering zo veel mogelijk overdag, wanneer het licht optimaal is. Ik begin doorgaans om 09:30 uur met schilderen tot maximaal 17:00 uur.
Kan ik resultaten en reacties van andere klanten zien en lezen voordat ik met u in zee ga?
Jazeker, graag zelfs. Bekijk de reacties. U vindt foto's van alle muurschilderingen die ik gemaakt heb in het portfolio.
Ik wil bij u stage lopen of in dienst, kan dat?
Helaas heb ik geen beschikbare stageplekken of vacatures. Ik sta wél open voor het maken van gezamenlijke muurschilderingen met mede-kunstenaars. Neem gerust contact met mij op als je wilt samenwerken aan een leuk project!
Werkt u ook buiten Nederland, bijvoorbeeld in België?
In uitzonderlijke gevallen werk ik ook buiten Nederland. Dat kan België zijn, maar ook Duitsland en zelfs Spanje zijn al eens aan bod gekomen! Ik werk in het buitenland vanaf een bedrag van € 850,- incl btw en materiaal, onder voorwaarde dat de opdrachtgever mij kostenloos onderdak verschaft en meedeelt in de vervoerskosten. Dit betekent dat bijvoorbeeld voor babykamers ik niet naar het buitenland kom aangezien de prijs van een babykamer muurschildering dan te laag is om rendabel te zijn.
Werkt u ook 's avonds of in het weekeinde?
Mijn werkdagen zijn maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren. De reden dat ik niet 's avonds werk heeft voornamelijk te maken met de lichtval; als het donker wordt veranderen de kleuren onder invloed van lamplicht en dit komt de muurschildering doorgaans niet ten goede. Op zaterdag en zondag ben ik vrij. Indien mogelijk zal ik op die dagen wel uw e-mails beantwoorden, maar het kan dus ook wel eens gebeuren dat ik dit uitstel tot maandag..!
Is er een lange wachttijd voor het maken van een afspraak?
Nee. Gemiddeld kan ik al binnen 1 maand bij u langskomen om te schilderen! (met uitzondering van eventueel drukke kindervakanties of mijn eigen vakantie) Ik schilder van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur. Indien u door mij eerst een op maat gemaakt ontwerp wilt laten maken duurt dit gemiddeld 2 weken. Bij grote projecten is de wachttijd iets langer, omdat er dan een aantal aaneengesloten dagen geprikt moeten worden.
Moet ik de hele tijd aanwezig zijn bij het maken van de schildering?

Het is vooral belangrijk, dat u er bent bij aanvang én bij het opleveren van de schildering.

In het eerste half uur dat ik bij u ben, bespreken we samen nog eenmaal goed door, wat uw wensen zijn. Indien de ruimte het toelaat zal ik de schildering op de muur projecteren met de beamer. Zo krijgt u een goed beeld van hoe het er uit zou kunnen komen te zien voordat ik begin. U kunt dan zelf ook nog aanwijzingen aan mij geven wat betreft de precieze grootte en hoogte van de muurschildering. Om die reden is het wel belangrijk dat u dan aanwezig bent. Tegen het einde, als de muurschildering (bijna) af komt, is het prettig als u voor de oplevering het eindresultaat kunt komen keuren en eventueel nog kleine aanpassingen aan mij kunt doorgeven. Op die manier weet ik zeker, dat u tevreden bent met de muurschildering zodat ik met een gerust hart mijn spullen weer kan gaan opruimen. Dus ook aan het einde van de schildering zou ik u daarom willen vragen persoonlijk aanwezig te zijn.

De tijd daartussenin kunt u, als u dit wenst, wat mij betreft rustig uw eigen dingen doen. Veel mensen maken gebruik van de dag om boodschappen te doen, de hond uit te laten, kinderen van school te halen, wasjes te draaien en dergelijke. Helemaal geen probleem!

Rekent u voorrijkosten?
De voorrijkosten zijn standaard € 39,50 per dag inclusief btw door heel Nederland.
Kan ik een bestaande muurschildering door u laten aanpassen?
Helaas. Uit respect voor andere kunstenaars maak ik geen aanpassingen of toevoegingen aan bestaande muurschilderingen.
Hoe kan ik van tevoren zien hoe het zal staan in de kamer?
Voordat ik begin met schilderen, projecteer ik het onderwerp met een beamer op de muur. Zo kunt u zelf ook nog aanwijzingen geven over de grootte, plaats en hoogte van het onderwerp. Als u meer wilt weten over hoe ik te werk ga, bekijk dan ook eens de video tutorials over zelf muurschildering maken en demonstratie schildertechnieken voor muurschilderingen.
Welke voorbereidingen moet ik treffen?

Een schone en gladde muur

De muur moet glad zijn en bij voorkeur in wit of een lichte tint geverfd. Hierbij is het belangrijk dat de verf minstens 48 uur droog is voordat de muurschildering er op komt. Het komt tegenwoordig nog zelden voor, maar er wordt soms nog gebruik gemaakt van een muurverf op terpentinebasis. Dit is geen goede ondergrond, want de schildering wordt gemaakt met acrylverf en die is op waterbasis. Dat gaat niet samen. Ook eierglans verf of glanslak is geen goed idee. Hoe matter de ondergrond, hoe beter de verf erop hecht.Gewone latex dus is het beste. Als er muurstickers op de muur hebben gezeten dient de plaklaag grondig verwijderd te worden. Hetzelfde geldt voor vette vegen of spetters. Het beste is dan natuurlijk opnieuw sauzen!

Emmer en opstapje

Op de dag dat ik bij u kom schilderen is het handig om een emmertje sop en een poetsdoek klaar te hebben staan. Ook een extra opstapje of keukentrapje waardeer ik zeer.

U hoeft de ruimte niet af te dekken

Het afplakken van de vloer, muur, plafond en plinten doe ik voor u!

Kamerindeling

De kamer waar de schildering op moet komen moet enigszins verduisterd kunnen worden met een (rol) gordijn of anders kranten. Dit in verband met het gebruik van de beamer. Ook moet er een voldoende felle lamp in de kamer aanwezig zijn om te kunnen schilderen bij donker weer. Zorg dat alle spullen die in de weg zouden kunnen staan bij het schilderen zoals meubels etc. van tevoren verplaatst worden. Dit geldt ook voor de tegenoverstaande muur (ivm het gebruik van de beamer graag zo vrij mogelijk houden). Indien u huisdieren heeft, zorgt u er dan voor dat deze niet op de kamer kunnen komen.

Nieuwbouwhuis?

Let op dat bij nieuwbouwhuizen de muren tot na een jaar na oplevering nog vocht af kunnen staan. Ik schilder met acrylverf (wat eigenlijk een soort plastic laagje is) en het is niet bevorderlijk voor de levensduur van de muurschildering als hier vocht achter komt. Ik raad daarom aan voor een nieuwbouwhuis om niet te kiezen voor een volledig beeldvullende muurschildering. Het laten maken van een muurschildering op een pas gestuukte muur is altijd op eigen risico.
Hoe verloopt de betaling?
Zodra de definitieve afspraak voor de muurschildering gemaakt is, ontvangt u van mij een email met daarin alle benodigde informatie en bankgegevens. Ik vraag voor iedere muurschildering een aanbetaling van 1/3 deel van het totaalbedrag. Deze aanbetaling moet minstens 2 weken van tevoren op mijn rekening zijn overgeschreven. Het restantbedrag kunt u contant op de dag zelf aan mij betalen of binnen 2 weken na oplevering van de muurschildering aan mij overschrijven per bank. U ontvangt na afloop van de muurschildering een factuur hiervan per email.
Kan ik op de dag zelf nog extra´s toevoegen?
Ja. Indien het kleine extra´s betreft zoals het toevoegen van hartjes, sterretjes of bijvoorbeeld een naam in sierletters, dan kan dit op de dag zelf ook nog beslist worden en tegen de normale prijs worden bijgeschilderd. Indien u besluit om een volledig extra figuur te laten schilderen, hangt dit af van de tijd die nog over is. Meestal lukt dit wel! Indien ik er op een ander tijdstip voor terug moet komen, bijvoorbeeld omdat het al donker is, dan gelden hiervoor ook opnieuw de voorrijkosten.
Wat zijn de kosten van een op maat gemaakt ontwerp?
Natuurlijk kijk ik graag met u naar de mogelijkheden om een op maat gemaakt ontwerp aan te leveren. Denk hier bijvoorbeeld aan een fantasielandschap, een combinatie van verschillende plaatjes tot één design of aanpassingen in kleur. Vraag via het contactformulier gerust vrijblijvend een offerte aan, zodat u straks misschien wel een écht uniek kunststuk op de muur heeft! Voor het ontwerpen vraag ik eenmalig een bedrag van € 89,50 óók als de opdracht daarna eventueel niet doorgaat.
Hoe lang gaat een muurschildering mee?
De kleurechtheid van mijn muurverf kan ik binnenshuis jarenlang garanderen, ook al staat de muur veel in de zon. De mooie heldere kleuren blijven behouden. Voor een beeldvullende muurschildering die de gehele muur beslaat raad ik u aan de schildering ook meteen door mij te laten voorzien van een beschermende laklaag (muurvernis). Dan kun je hem zelfs met een vochtige doek schoonhouden. U kunt hierbij kiezen voor glanzend of mat. Lees ook mijn artikel voor meer tips over het onderhoud van muurschilderingen. Let wel op bij nieuwbouwhuizen! Als uw stucwerk nog geen jaar droogtijd heeft gehad, is het laten plaatsen van een muurschildering op eigen risico.
Wat is uw werkgebied in kilometers?
Muurschilderingen overal in Nederland
Ik maak muurschilderingen door heel Nederland! Ik reken standaard € 39,50 inclusief btw per dag voorrijkosten voor alle adressen binnen Nederland. Ik woon zelf overigens in Ede.
Uitzonderingen (reden om opdracht te weigeren)
Het komt heel soms voor, dat een opdracht dermate klein is, dat het voor mij niet rendabel is om erg ver te reizen. Bijvoorbeeld voor een kleine muurtekst 2 uur enkele reis in de auto zitten, dat is een aanvraag die ik helaas dan af moet slaan omdat de opbrengsten niet in verhouding staan met de kosten.
Muurschilderingen in het buitenland
Muurschilderingen in België zijn op mogelijk  vanaf € 850,- (babykamers vallen daar helaas dus vaak buiten). Ga daarvoor naar het contactformulier. Ik heb eerder ook al wel eens muurschilderingen gemaakt in Spanje en Duitsland. Het vervoer erheen, mijn onderdak én eten was toen voor mij gratis geregeld door de klant, los van de prijs van de muurschildering. Dit is nog steeds een mogelijkheid waar ik voor open sta, neem vrijblijvend contact op met uw voorstel. Ik spreek goed Engels en Spaans.
Is het nodig om eerst bij mij langs te komen voor een offerte?
Nee, in principe hoeft dit niet. We kunnen heel veel dingen al over de email of telefonisch met elkaar bespreken. Het is niet nodig om de muur van tevoren te inspecteren, een foto en/of omschrijving van uw kant is al voldoende! Indien u toch een face to face oriëntatie gesprek op prijs stelt, dan kan ik uiteraard persoonlijk bij u langskomen. De kosten van dit gesprek zijn € 89,50 inclusief btw. Als u hiervoor een afspraak met mij wilt maken, stuur mij dan gerust een bericht via het contactformulier.
Welke verf gebruikt u?
Ik maak gebruik van hoogwaardig gepigmenteerde professionele acrylverf. Deze verf is op waterbasis. Hij droogt snel en stinkt niet en is niet schadelijk voor de gezondheid.
Kan ik alvast een datum reserveren, ook al is het nog niet helemaal zeker?
Helaas! Om praktische redenen reserveer ik pas een datum als alles wat betreft de muurschildering duidelijk is doorgesproken, bijvoorbeeld wat betreft afmeting, ontwerp, prijs, ondergrond enz. Dit is de enige manier waarop ik een goede inschatting kan maken hoe lang ik met de schildering bezig zal zijn en dus hoeveel tijd ik hiervoor zal gaan reserveren. Ook voor u geeft dit een beter inzicht in de voorbereidingen die u kunt treffen zodat de schilderdag soepeltjes verloopt en uiteraard de financiën. Als we samen hebben doorgenomen wat u precies op de muur wilt, wanneer de offerte is goedgekeurd en de muur zeker weten op tijd geschikt is gemaakt voor de muurschildering, dan zal ik u de eerstvolgende data sturen waarop ik zou kunnen komen schilderen. De praktijk wijst uit dat dit de meest efficiënte en zekere manier van werken is voor zowel u als klant als voor mij!  
Zijn er ook onderwerpen die u NIET schildert?
Er zijn maar weinig onderwerpen die ik niet schilder! Ik maak iedere muurschildering op maat, helemaal naar de wensen van de klant en het liefst ook nog met wat ruimte voor persoonlijke inbreng/fantasie. Elke muurschildering wordt dan ook anders en uniek, omdat deze is afgestemd op de vorm/afmeting van de muur, plaatsing van eventuele meubels en rekening houdend met wensen op het gebied van kleur enz. Indien u een onderwerp heeft voor een muurschildering die nog niet in mijn portfolio te vinden is, kunt u uw aanvraag vrijblijvend sturen via het contactformulier. U kunt hier ook foto´s toevoegen.

Er zijn echter een aantal onderwerpen die ik niet schilder:

Geen muurstickers
Ik schilder geen muurstickers na. De reden hiervoor is, dat ik met mijn muurschilderingen origineel maatwerk wil afleveren, en juist géén reproducties. Indien u een muursticker heeft gezien die u aanspreekt, en u wilt precies die afbeelding, dan raad ik u aan om daadwerkelijk de sticker te bestellen en niet te kiezen voor een muurschildering. U zult met de sticker iets goedkoper uit zijn en hij komt er strakker op dan een geschilderde voorstelling. Als u prijs stelt op een originele handgeschilderde muurschildering en de muursticker enkel als inspiratiebron wenst te gebruiken, dan bent u bij mij wél aan het juiste adres!
Geen aanstootgevende teksten of symbolen
Ik schilder geen teksten die als aanstootgevend kunnen worden bestempeld (bijvoorbeeld racistische leuzen), of teksten in een vreemde taal die ik zelf niet kan lezen en waarvan ik dus niet weet wat het betekent. Ook schilder ik geen extreme symbolen zoals bijvoorbeeld hakenkruizen, duivelstekens of bepaalde logo´s die als omstreden worden gezien.
Dingen die niet passen bij mijn stijl
Iedere kunstenaar heeft zijn eigen stijl, dat geldt uiteraard ook voor mij. Ik ben bijvoorbeeld goed in het schilderen van natuur en sta bekend om mijn gevoel voor kleur. Dingen waar ik zelf veel minder mee heb zijn onderwerpen met hele strakke vormen zoals bijvoorbeeld Lego, gedetailleerde afbeeldingen van voertuigen zoals tractorpulling of treinen, of strakke architectuur zoals wolkenkrabbers en dergelijke. Dat zijn dus opdrachten die ik helaas afwijs, omdat ik denk dat een ander dat beter kan!
Beschildert u ook plafonds en schuine wanden?
Nee, ik schilder helaas niet op plafonds of schuine (hellende) muren.
Algemene Voorwaarden 
Privacybeleid

Zit uw vraag er niet tussen, of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Gebruik dan het onderstaande contactformulier:

Uw naam (*)

Uw email (*)

Uw telefoonnummer (*)

Onderwerp (*)

Uw bericht (*)

Geef a.u.b. een zo volledig mogelijke omschrijving.

Gewenste afmeting van de schildering (*)

Structuur van de muur (*)
Glad gestuctVolledig glad behang (geen ´wafeltjes´ structuur of visgraat!)
OVERIGE ondergronden: helaas NIET geschikt. Ik maak helaas géén muurschilderingen op muren met een structuur zoals: hout, spachtelputz, granol, structuurbehang, baksteen enz.

Kleur van de muur (*)
WitLichte kleurDonkere kleur
A.u.b. muur sauzen met gewone muurverf op waterbasis.

(Woon)plaats (*)

Voeg voorbeeld toe


De velden gemarkeerd met een (*) zijn verplichte velden. In sommige gevallen kan het zijn dat de bestanden die u wilt verzenden, te groot zijn voor dit mailsysteem. In dat geval kunt u ook een mail met alle informatie sturen naar: info@muurschildering-kunst.nl

Muurschildering jungle book kinderkamer
Muurschildering jungle book kinderkamer

Stickers plakken of speciaal behang haalt het niet bij een unieke/originele muurschildering!!!
Saskia werkt erg netjes, is gezellig in de omgang, communicatief sterk en levert top werk!
Ze denkt mee en heeft een uitstekend gevoel bij wat op een kamer past en wat niet, bijvoorbeeld mbt kleurkeuze. Wij hadden zelf duidelijk wat voor soort afbeelding we wilden hebben, maar zijn er van overtuigd je haar met een aantal steekwoorden ook gerust op een muur "los kan laten" en dat ze dan een prachtwerk aflevert!"

 

 

This Post Has Been Viewed 3,154 Times